keskiviikko 2. toukokuuta 2007

Nettisensuurista

Olen asunnut suurimman osan elämästäni neliökilometrin alueella.

Villit varhaisaikuisuuden vuoteni vietin kivikaupungissa, mutta palasin lapsuusseudulle aikuistuttuani. Onneksi ehdin ostaa omakotitalon ennen hintojen nousua.
Asun omakotitalo nukkumalähiössä. Lapsien tultua elämänkuviot ovat olleet aika pienet.
Työ, lapset ja koti.

Lähiö jossa asun on ollut aina turvallinen. Suurimpia rikoksia ovat olleet omenavarkaudet. Lauantai iltaa riehakkaasti viettäneet on voinut kesyttää sanomalla heidän nimensä.

Parin kilometrinpäässä on toinen lähiö, isompi ja edullisempi. Se rakennettiin 70-luvulla ja siellä on aina ollut paljon vilkkaampaa. Meillä oli kuitenkin yhteinen koulu ja toimeen tultiin. Ostarilla oli juoppoja. Jos jotain isompaa sattui poliisi kävi noutamassa vanhat tutut ja tapaus oli selvitetty. Lapset saivat liikkua vapaasti ostamassa irtokarkkia tai hengailemassa kirjastolla. Lähiövalaille ja metsienmiehille sattui joskus jotain.

Viimeisen viiden vuoden aikana, on tapahtunut jotain ihan muuta.

Ensimmäinen oire oli kun jouduin apteekkiin Olympialätkän semifinaalin aikana. Ostoskeskus oli ymmärrettävästi tyhjä ja asiointi kävi nopeasti. Ostoskeskuksen liepeillä oli iso joukko ihmisiä jotka ihmettelivät missä kaikki ovat. He olivat pelokkaita ja eksyneen näköisiä.

Hämmästys 1 oli Suomessa on ihmisiä jotka eivät tiedä talviolympialaisista.

Toinen oire oli ensimmäisen tason (uhri itse kertoi) juorun kuuleminen, 14-vuotiaasta raiskausten yrittäjästä, joka päivisin ahdisteli lastenvaunujen kanssa liikkuvia äitejä.

Hämmästys 2,3 oli 14-vuotias raiskaaja, uhreina äidit lastenvaunujen kanssa.

Kolmas oire oli tihenevä uutisointi "keski-ikäinen mies versus nuorisojoukko" yhteenotot.

Hämmästys 4, selvinpäin omassa lähi kaupassa käyvä aikuinen mies ei ole turvassa.

Neljäs oire oli vartiat, koulussa, kaupassa, kirjastossa.

Hämmennys 5, vartioita miksi ?

Viides oire oli raiskaukset, ei enää lähiövalaita, vaan työmatkalaisia, koulumatkalaisia.

Hämmennys 6, kuka tahansa, missä tahansa ?

Kuudes oire oli sen paremman alueen lasten katoaminen sen "huonomman" alueen koulusta. Hinalla millä hyvänsä. Vaikka koulussa oli nyt mahdollisuus kuulla yli kahtakymmentä kieltä.

Hämmennys 7, miksei minun kouluni kelpaa enää minun lasteni kavereille.

Seitsemäs oire, tiedän uhrin, tapaus uutisoitu aluelehdessä.
12- vuotiasta tyttöä oltiin lähestytty käskyllä "anna pyöräsi" ja kun tyttö oli kieltäytynyt hänet oltiin pahoinpidelty.

Hämmennys 8, viha 1.

Jatkan listaa joskus toiste.
Nyt joka viikko jotain, mitä aiemmin ei ollut. Luen Hesaria, mitä oikein on tapahtumassa. Mikä on muuttunut. Ei selitystä, yleensä ei edes tapahtumia. Luen nettiä ja löydän yhden mahdollisen selityksen.

http://mikkoellila.thinkertothinker.com/?m=200612

Kirjoittaja vetää huumorilla ja huonolla maulla. Yleistäen ja kärjistäen. En allekirjoita kaikkea mitä hänen kirjoituksissaan sanotaan.
Mutta hän sanoi jotain tärkeää mitä en mistään muualta ole löytänyt "Jokainen kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."

Minun nukkumalähiöni on muuttunut, johtuisiko se siitä, että ihmiset ovat muuttuneet.

Haluan saada kaiken tiedon miettiessäni miten muutos minun "kylässäni" pysäytetään ja käännetään. Nettiä ei tulisi sensuroida.

1 kommentti:

Kami kirjoitti...

Synkäksi käy siinä vaiheessa kun puolisokeat impotentit alkavat kontrolloida ihmisten mielipiteitä.

En ole myöskään samaa mieltä Ellilän kanssa monessakaan asiassa, itseasiassa provosoiduin aluksi joistakin hänen jutuistaan. Kun pääsen provosoitumisen yli reagoimatta, löysin sieltä myös hyviä pointteja jotka ovat muokanneet näkökulmiani.

Jos jokin käy vituttamaan liikaa, ei sitä tarvitse lukea. Keskittyy muihin asioihin. Nettiä käytetään liikaa foorumina turhanpäiväiselle, kehityskelvottomalle äittelylle, sen sijaan että suhtauduttaisiin siihen tiedonlähteenä. Tai edes paikkana nähdä ihmisten mieleen.

Sensuriin vaan. Aivopesu ja maailman vääristely ei onnistu jos ihmiset saavat mielipiteensä esiin. Sehän on väärin.