keskiviikko 20. kesäkuuta 2007

Valintoja

"Brussel Journal" on varmaan kaikkien tämän blogin lukijoiden vakiolukemista ja tämän blogin on tarkoitus kertoa enempi minun pään sisäisistä prosessesseista enkä mielelläni linkkaile.

Mutta kaksi peräkkäistä mielestäni järkyttävää sinäänsä pientä uutista oikeuttaa poikkeuksen.

Euroopassa ja Amerikassa eri juliste/nimi uudelle Die Hard leffalle...
(Live free or) Die Hard, http://www.brusselsjournal.com/node/2201
vain Amerikassa on vaihtoehto "elä vapaana" tarjolla. Kelpaisi minullekin

ja

Heroinisti(t) Britanniassa sai korvauksia (Minun netto vuosipalkan verran) kärsittyään vieroitusoireista vankilassa.
http://www.brusselsjournal.com/node/2202

Sama ilmiö Suomessa. Tupakointi on rajoitettu kaikkialla muualla maassamme paitsi - vankiloissa ja mielisairaaloissa. Mielestäni ne ihmiset jotka ovat ko. laitoksissa eivät nimenomaan ole oikeutettuja tai kykeneviä päättämään omista asioistaan.

En tiedä saako Suomessa kylmä kalkkuna kompensaatiota vankiloissa, mutta muistan että "huumeettomalle osastolle" joutuu hakemaan myös kakolassa... ja kaikille halukkaille ei tilaa riitä.

En ole vielä päättänyt hakeudunko vankilaan vai mielisairaalaan jos tupakkalaki vielä tiukkenee, molempiin on aika pirun vaikea päästä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Monet huumet jotka ovat laittomia katukaupassa ovat sallittuja lääkkeitä lääkärin määrämänä. Mitä jos henkilö syö epäterveellistä ruokaa, saa diabeteksen ja joutuu vankilaan. Voidaanko silloin todeta, että insuliini on laitonta katukaupassa, henkilö on itse aiheuttanut riippuvuutensa siihen, joten hänellä ei ole oikeutta saada insuliinia?

Anonyymi kirjoitti...

Siis joutuu vankilaan tieysti jostain rikoksesta.