torstai 20. syyskuuta 2007

"One million dollars"


...sanoi 20 vuotta syväjäässä ollut elokuva pahis Mr. Evil "Austin Powers" elokuvan kiristysvaateeksi. Kyse oli maailmanlopusta. Pahis polo ei ollut päivittänyt rahanarvoa. Naurun saattelemana uhkavaade päivitettiin lopulta ajanmukaiseksi biljoonaksi.
Uutiskynnys Ruotsista Ruotsalaisen koiralehden päätoimattajan muuttamisesta pääksi ja toimittajaksi on luvattu 50 000$ palkkio.
Eikö ketään naurata.... Tiesin että nämä kaverit elävät kivikaudella mutta vajaa 40000 €.

Muistan lukeneeni että Ruåtsin sosiaaliturva nelihenkiselle perheelle vastaa noin 500 000$ omaisuuden odotettua pääomatuloa vuositasolla. Eli palkkio alle puolenmiljoonan ei vaikuttaisi murhaajan alämänlaatuun. En tosin tiedä vähentääkö palkkamurha ruotsissa sosiaalitukia.

Tai jos murhaaja onkin työperäinen siirtolainen. Jopa ruotsalainen sairaanhoitaja ansaitsee 40000€ vuodessa. Varmaan päätoimittajan pään irroittamisesta joutuu jopa ruåtsissa istumaan vuodeksi ehdotonta. Eihän tuo palkkio korvaa edes aiheutuvia ansiotulon menetyksiä.

Toisaalta ruotsissa murhaajat harvoin jäävät kiinni. Tuntomerkit mediassa ovat monesti kovin puutteellisia (epäilty on ihminen jolla on housut ja paita, jalassa epäillään olevan kengät.)

Mutta vaikka ei jäisi kiinni Ruotsin verotus on maailman kovin, palkkamurhasta on maksetta alv. 22 prosenttia ja lopusta normaali tulovero 40 %.... maksanut järjestö voi tosin vähentää kulut.

10000$, ei ne taida profeettaansa kovi korkealle arvostaa. Tämä päätoimittaja on loukannut miljardin ihmisen tunteita... onko tuo sitten 0,1 senttiä per loukattu tunne.

Voiko palkkamurhaaja sitten oikeudessa vedota toimineensa uskonnollisen kiihkon vallassa ja hetkellisestä mielijohteesta.

Tottakai voi....

2 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Ellei oltaisi Ruotsissa niin veikkaisin, että palkkio maksetaan pimeänä.

Dr. Doctor kirjoitti...

Ruotsin armeja, poliisi ja porvari ovat vitsejä. Mutta kukaan ei voi uhmata verottajaa..