maanantai 8. kesäkuuta 2009

Unta ?

Viis nyansseista eurovaalien analyysissa.

Nikotiinin puute uneliaisuus saa epäilemään onko päivän Aamulehden paperiversion lööppi "Kansa hylkäsi vasemmiston" unta vai harhaa. Kun nukkuu 12h päivässä on hiukan paha sanoa... ..jostain tämmöisestä on haaveillut neljännesvuosisadan...

Koulussa annettu vasemmistolainen aivopesu alkaa hälvetä, tajusin olevani KDn kannattaja. Hassua etten ollut tätä aiemmin huomannut.

Oletin että tupakkalakko tarkoittaisi viikon tärinäää (vrt. Trainspotting elokuva) ja sen jälkeen heräämistä (vrt.Rockyn porraskohtaus). Mutta lähinnä väsyttää ja vituttaa.

Positiivisia vaikutuksia odotellessa....

6 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

> tajusin olevani KDn kannattaja.

Mites keskioluen juonnin lopettaminen? :)

IDA kirjoitti...

Minuakin KD jotenkin oudosti vetää puoleensa :)

Tiedemies kirjoitti...

Välittäjainerallin päättyminen johtaa helposti masennukseen. Siksi toipuvia nikotinisteja täytyy usein hoitaa hevillä masennuslääkityksellä. Toipuminen on usein myös hitaampaa kuin vaikka heroinisteilla.

Siinä, missä opiaatit vaikuttavat spesifisti kipua lievittävän mekanismin kautta ja halu perustuu ehdollistumiseen, nikotiini sotkee koko pääkopan ja vaikuttaa koko tajuntaan.

- Dopamiinijärjestelmän remontti aiheuttaa sen, että ihmisen halu kohdistuu suoraan sen "lähteeseen", tupakkaan. Tupakasta riippuvainen ei siis tavoittele tupakasta saatavaa oloa kuten vaikka opiaattiriippuvainen, vaan hänen aivonsa järjestetään uudelleen haluamaan tupakkaa.
-Tupakansavun harmiinit toimivat MAO-estäjinä, joten nikotiinin käyttäjä on koko ajan ikäänkuin vanhanmallisten masennuslääkkeiden käyttäjä.
-Vasopressiinitasojen heittely johtaa mm. siihen, että muistin toiminta häiriintyy lopetettaessa.

Niin. Tupakka on oikeasti rankempi huume - tässä mielessä - kuin mikään heroiini.

Dr. Doctor kirjoitti...

Jukka, onko jotain tuommoista painettu pienellä jäsenkirjaan ?

IDA, jotenkin outoa että peruskoulussa iskostettu, "uskontoa ja politiikkaa ei tule sekoittaa" ja "ne ovat vaan semmoisia hihhuleita" ovat eläneet alitajunnassa ja estäneet ilmeisen. Arvojen mukaan nimenomaan tulee äänestää asiat ovat nykyisin niin kovin vaikeita.
KD taitaa olla suomen ainut konservatiivinen puolue...

TM. Riippumatta oliko tuo tukea vai vittuilua niin totta turiset.

En ole ikinä kokenut riippuvuuttani ongelmaksi joten en ole tajunnut kuinka voimallinen ja moninainen se on.
En usko että ilman vallitsevaa elämäntilannetta selviäisin täysjärkisenä. Joku romauttelee kivitaloja niskaan aina välillä. Erityisen pettynyt kuitenkin olen kaikkien markkinoitujen positiivisten vaikutusten (pl. laskenut verenpaine) totaaliseen puutteeseen.

Jos tämä joskus loppuu (ja ensaa mainostettuja vakavia sivuoireita) niin tupakka istui elämääni aika hyvin neljännesvuosisadan ajan...
...lueskelen juuri saamani Carr; "Stumppaa tähän" kirjan ja pohdiskelen tätä vielä lisääkin.

Ymmärtääkseni nikotiinin lääkinnällistä käyttöä tutkitaan kovasti... täytyy lukea tästäkin lisää...

Tiedemies kirjoitti...

TM. Riippumatta oliko tuo tukea vai vittuilua niin totta turiset.

Ei ollut tavallaan kumpaakaan. Rispektiä kumminkin, se on rankka tie.

Pasi Turunen kirjoitti...

Röökittä ei ei välttämättä elä pitempään, se vain tuntuu siltä.
Sitäpaitsi kuka muka liian pitkään haluaisikaan elää, letkuihin joutuu lekureitten koekaniiniksi ja ihan turhanpäiten kunnei ne vain uskalla antaa ihmisten kuolla.