keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Hyviä ihmisiä

Joku viisas on joskus kirjoittanut siitä, miten ihmisten mielipiteet lumppautuvat.

Eilinen kokeilu MTV3 vaalikoneella osoitti tämän todeksi.

Vasemmisto äl(ämölö)ymystön hallitsemassa mediassa oikeassa/oikealla oleva konservatiivien (VHM/N+K+K) ehdokas esitetään punaniskaisena, kaksinaismoralisti-puritanistina, alaluokkaa nuoleskeleva populistina tai vähintään ajasta ja paikasta irtaantuneena haaveilijana ja aina ehdottomasti sovinistina, rasistina ja jos jonkin sortin foobikkona.

Vaalikone kuitenkin löysi miehiä ja naisia, joilla on lapsia, joilla on kaksi vanhempaa, joilla on työ jonne mennään omasta omakotitalosta. Talossa asuu kissa. Kaikilla on auto. Ja aseenkantolupa (!?). Ja vahva luontoharrastus. EU kriittisyys. Ihan tavallisia perussuomalaisia kaikki tyynni.

Hyvä vaalikone. Hyviä ehdokkaita. Helppo äänestää.

Mietityttää vaan mikä on asioiden korrelaatio ja kausaliteetti? Pitäisikö kissat kieltää?

Joka tapauksessa aion äänestää ja hankkia laillisen pienoispistoolin/revolverin.

Hankintalupa vetämään siis heti. Onko aseveljillä/sisarilla ehdotuksia? Uusihan aseen pitää olla. Budjetti voisi olla siinä 500 €.

12 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Hanki Colt Navy, se on vähän isompi kaliiberiltaan, mutta kun olet tuollainen villin lännen sankari, niin sillä on mukava ammuskella kurkkupurkkeja lonkalta.

Dr. Doctor kirjoitti...

Toivottavasti olet koira ihmisiä, muutoin taas yksi yleistykseni osoittautuu virheelliseksi.

Pikainen nettiselaus nosti omaksi suosikiksi "Ruger single six .22" revolverin. Tuo kertatoimisuus toisi villinlännen tunnelmaa...
ja vähentäisi omaan varpaaseen ampumisen riskiä.

herranen kirjoitti...

Jos yksitoimisuus ei haittaa niin harkinnan arvoinen voisi olla Ruger New Model Single Six kun sillä voi ampua vaihtorullalla myös vähän tehokkaampaa .22 magnumia. More bang for your buck mutta lupien saaminen voi olla hankalampaa kuin pelkässä .22 LR revolverissa

Anonyymi kirjoitti...

410 € näyttäisi olevan halvin...

Ironmistress kirjoitti...

Dr Doctor, sen mutkan osalta riippuu siitä, mihin tarkoitukseen olet sitä hankkimassa, ja mitä kriteereitä painotat.

Jos olet mukana reserviläistoiminnassa, niin tärkein kriteeri on ammusyhteensopivuus. Armeijan pistoolikaliiberi on 9 mm, joten ysimillinen automaattipistooli olisi reserviläisen hankinta.

Revolverit ovat toimintavarmempia ja helppohuoltoisempia kuin pistoolit, mutta kömpelömpiä. Automaattipistoolin lippaaseen mahtuu enemmän ammuksia kuin revolverin rumpuun.

Mitä isompi kaliiberi, sitä ilkeämpää jälkeä se tekee osuessaan, mutta isompi pyssy on kömpelömpi ja hitaampi käyttää. Pieni kaliiberi on nopeampi käyttää ja sillä on helpompi osua. Oman jännitysmomentin tuo mukaansa piipun pituus. Lyhytpiippuinen ase on ketterä käyttää, mutta piipun pituus vaikuttaa, paitsi lähtönopeuteen, myös osumatarkkuuteen. Pitkäpiippuinen ase on pitemmälle etäisyydelle tarkempi kuin lyhytpiippuinen.

Pistooli on käyttökelpoinen ase hyvin lyhyille etäisyyksille - noin 10 m:stä 3 m etäisyyteen. Yli 10 m etäisyyksillä pistooli on liikkuvaan maaliin epätarkka, kun taas alle 3 m etäisyydeltä teräaseet, kuten miekka, tikari tai puukko, ovat pistoolia käyttökelpoisempia. Mikäli kohteena on päällekarkaava eläin tai ihminen, pistoolilla ehtii ampua käytännössä yhden tähdätyn laukauksen tai kolme heittolaukausta, ennenkuin otus on iholla.

Pitkäpiippuinen ase pidentää tuota osumaetäisyyttä noin 15 m pintaan, mutta vastaavasti lähietäisyyden kustannuksella, ja pitkäpiippuinen ase on lyhytpiippuista hitaampi suunnata. Pienikaliiberisen pistoolin tai revolverin rekyyli on myös vähäisempi kuin isolla.

Mieti myös, kumpi silmä sinulla dominoi, ja kummalla kädellä ammut mieluummin. Samoin että mitä aiot pitää toisessa kädessä ja missä aiot pitää sitä tasapainottamassa ampuma-asentoa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Yksi tärkeä muuttuja on myös aseen painopisteen paikka. Liian piippupainoinen ase on hidas ja kömpelö käyttää, kun taas kahvapainoisen aseen tähtääminen ja kohdistaminen on vaikeaa.

Tiedemies kirjoitti...

On meillä kissojakin pihassa.

Kertatoimisuudessa on oma varmuustekijänsä toki. Itse en asetta omista, kun minusta lapsiperheessä se on vähän turhan hasardia hommaa, mutta ampumisesta kyllä tykkään. Pystyn tyydyttämään tarpeeni ilmakiväärillä.

Ilmeisesti "te kissaihmiset", sinä ja Hapuli olette keskenänne kovinkin solidaarisia. Yleistys on validi; kummankin päässä vähän viiraa. Mutta ei huolta, ei näitä juttuja kannata tosissaan ottaa.

Ironmistress kirjoitti...

Tiedemies, mieluummin kissoja pihassa kuin hiiriä, myyriä ja rottia. Kissanpissan haju kyllä haihtuu aikanaan, sensijaan jyrsijät saavat aikaan ihan oikeaa tuhoa. Ja jos kissoista on riesaa, niin paikkojen käsittely Earl Grey -teellä auttaa. Kissat eivät voi sietää bergamottiöljyä, ja Earl Grey on nimenomaan bergamotilla maustettua. Kissoilla on hyvin tarkka hajuaisti, ja ne kiertävät sen paikan kaukaa.

Mutta mitä kissoihin tulee, ne ovat suloisia, ja pääsääntöisesti kissan paijaaminen poistaa stressiä. Miau!

Tiedemies kirjoitti...

Ei kun tää on hyvä; meillä ei ole kissoja sisällä, koska minä olen allerginen. Allergia on tietenkin kuvitteellinen vaiva, merkki siitä, että on hengittänyt homokaasua tai vastaavaa.

Kivitalossa ei hiiristä ole onneksi riesaa. Eikä kissoistakaan pahemmin, kun pitää koirat irti.

Dr. Doctor kirjoitti...

Tuo "new model single six" vaikuttaa minun aseeltani;
"klassinen, analoginen, teräksinen, idioottivarma ja huoltovapaa..."

Jos vain pääsisi kokeilemaan ennen ostamista. Ampumaseuralla on kuukausittain ulkorata, tuolla WLRllä voisi ehkä kokeilla 50 metristä...

Kissat viihtyvät hyvien ihmisten läheisyydessä, toivottavasti TM ei ammu niitä ilmakiväärillään...
Sarah Palin on varmasti kissaihminen.

Aseet ja lapset... Varovaisuuteen on syytä, mutta kyllä aseet kuuluvat elämään.

Nuo IMn metrimäärät eivät tunnu oikeilta... Kyllä kai käsiase on ihanvarteenotettava 50 metriin asti ? Zombit ovat kyllä nopeutuneet sitten oman nuoruuteni...

Ironmistress kirjoitti...

Dr Doctor, kyse oli liikkuvista maaleista, eli eläimistä tai ihmisistä, joilla on paha taipumus liikkua. Paikallaanolevaan maaliin pistoolilla kyllä osuu 50 m asti.

On hyvä idea opettaa lapset suhtautumaan aseisiin luontevasti jo nuorena; niin, ettei niitä kohtaan tule kammoa, eikä myöskään ala pitämään niitä minään maagisina taikasauvoina.

Anonyymi kirjoitti...

Harmi että en edes vääpelismiehenä ja kaksi vuotta armeijassa töissä olleena omista asetta enkä harrasta ammuntaa vaan kukkien kasvatusta. Toisaalta puutarhanhoito, eugeniikka ja ampuminen ovat hiukan saman asian eri puolia. Harventamista.

Varoitus varoitus varoitus: tämä oli huumoria.

Tiedemies kirjoitti...

Kissa varmaan tietää luonnostaan, kuka on jumalaton liberaali taikka homostelija, koska haistaa sen. Koira taas on saastainen eläin, pyhän kirjan mukaan. Seuraavaksi varmaan kerrot meille kuinka marsut luonnostaan osaavat karttaa vasenkätisiä ja feministejä?

(Jottei jäisi epäselväksi: tulen oikein hyvin juttuun kaikenlaisten lemmikkieläinten kanssa, eikä tulisi mieleenikään ampua kissoja.)