keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Totuus on tuossa ulkona

HS

Erilaisista kulttuureista tulevien naapurien välillä syntyy joskus aivan tahattomia riitoja, eikä kyse aina ole kielivaikeuksista. Suomen pakolaisapu on tällaisia riitoja ratkaisemaan erityisiä naapurisovittelijoita.

Miten kulttuurieroista johtuvia naapuririitoja kannattaisi Sinun mielestäsi sovitella? Onko Sinulla kokemuksia tällaisista väärinymmärryksistä?

Maahanmuuttajat ovat osa Suomea, joten tähän ketjuun ei hyväksytä vastauksiksi kommentteja, joissa ehdotetaan ongelman poistamista maahanmuuttoa rajoittamalla.


Eli,

Erilaisista kemikaaleista syntyy joskus aivan tahattomia räjähdyksiä,...
Miten kemiallisia räjähdyksiä kannattaisi Sinun mielestäsi ehkäistä? Onko Sinulla kokemuksia tällaisista räjähdyksestä?

Koeputkessa on jo kemikaaleja, joten tähän ketjuun ei hyväksytä vastauksiksi kommentteja, joissa ehdotetaan ongelman poistamista uusien kemikaalien putkeen laittoa rajoittamalla.

2 kommenttia:

Pikkupoika kirjoitti...

Piruuttani kokeilin kelpaisiko (ei yllättäen kelvannut ;) Totuuden modelle seuraava sääntöjen mukainen ehdotus ongelman ratkaisuksi:

Maastamuuton lisääminen?

[i]Maahanmuuttajat ovat osa Suomea, joten tähän ketjuun ei hyväksytä vastauksiksi kommentteja, joissa ehdotetaan ongelman poistamista maahanmuuttoa rajoittamalla.[/i]
Nimenomaan, ongelmathan ovat jo olemassa. Ratkaisu onkin pikemminkin päinvastainen: aktiivinen pyrkimys maastamuuton lisäämiseen.

yo. Larvanto kirjoitti...

Eihän tuossa mitään kummallista ole. Pitkään ulkomailla konsulttina olleena on usein ollut potentiaalinen asiakas, joka on halunnut tutkimuksen. Meidän tapauksessa yleensä jonkun hankkeen ympäristövaikutuksista. Jatkokeskusteluissa käykin sitten ilmi, että homma onkin Kenny Everett -mallinen eli keksi kysymykset oheisiin vastauksiin.

Ei olla koskaan suostuttu näihin, mutta pitäisköhän Hesarin kohdalla tehdä poikkeus jos ne pyytäisi tutkimusta tästä aiheesta? On niin kaunis tuo vastauskin.