torstai 3. tammikuuta 2008

Väinöharhainen

Olen viimeiset vuosikymmenet ellellyt kaikessa rauhassa omassa pienessä topeliaanisessa fiktiossani, olen yrittänyt olla häiritsemättä ketään. Olen ollut väinöharhainen.

Olen erehtynyt silloin tällöin seuraamaan kuvitteellisen maani makaamista. Viimeisen puolenvuoden aikan minulla on ollut olo että joku hakkaa minua munille pitämättä taukoja. (Paitsi jouluna).

"Mitä varmempi olen siitä, että pidän siitä mitä minulla on, sitä varmemmaksi alan tulla että sitä ollaan minulta viemässä." Tätä kai se keski-ikä on.

Jussi Halla-ahoa näyttää vaivaavan sama tauti.

2008 ja itke

Jos joku löytää tästä linkausta Jussin kirjoituksesta ison asia- tai ajatusvirheen kuulisin sen mielelläni. Sanokaa minulle että tuo mies on hullu ja perustelkaa kykynne mukaan, kiitos.

Hyviä tekstejä muuten muillakin suosikeillani.

9 kommenttia:

Natso kirjoitti...

Mitäpä sitä perustelemaan! Kerrankin kirjoitit ns. asiasta. Tosin en tiedä saako sanoa hullu. Ehkä olisi hyvä määritellä asia paremmin!

Vainoharhaisuus eli paranoia on kohtuutonta levottomuutta tai pelkoa omasta hyvinvoinnistaan. Se saattaa olla kohtuutonta psykoosiin saakka. Paranoia perinteisesti sisältää vainoavia uskomuksia mahdollisesta uhasta tai salaliittoteorioista.
Tarkemmin määriteltynä mielestäni kysymyksessä on vainoharhainen persoonallisuushäiriö.

DSM-IV listaa kymmenen persoonallisuushäiriötä, jotka jaetaan kolmeen ryhmään:

Tästä voitanee valita ryhmä A (oudon tai epätavallisen käyttäytymisen häiriöitä)
Lapsuuden pahoinpitely ja heitteillejättö osoittautuivat riskeiksi aikuisiän persoonallisuushäiriöiden synnyssä

Vasarahammer kirjoitti...

Katos, katos, täällä on joku amatööripsykologi analysoimassa!

Dr. Doctor kirjoitti...

kiitos natsolle, ei ihan noi sun jutut natsaa. Minulla on kaikki luokitteluoppaat pöydälläni...

Postauksen motivoi
Suhteellisen täysipäinen demarikaveri joka tiivisti Jussin kirjoituksen/t.

"hurrit, homot, kommunistit, ateistit, aivopestyt akateemikot, lahjattomat lahnat, demarit ja europarlamentikot ovat salaliitossa jossa suomen kalpea kristitty kansa vaihdetaan värikkäämpään puolikuu uskoiseen".

Kun asian esitti noin niin epäilin hetken itseäni. ; )

Ei tuokaan kuulostanut ihan oikealta.

astrid t kirjoitti...

Meidän salainen suunnitelma on netissä !

AaJii kirjoitti...

Ei se Halla-aho hullu ole. Silti suhtaudun aika skeptisesti ajatukseen tarkoituksellista suomenruotsalaisten salaliitosta. Pikemminkin joidenkin valtaapitävien osalta kyse saattaa olla vain ihan yksinkertaisesti arkitodellisuudesta vieraantumisesta.

Halla-aho on kyllä taitava kirjoittaja. Kirjoitustahdin tiheneminen ja tekstin kärjistysten lisääntyminen saattaa viitata myös kunnallisvaalien lähestymiseen.

Anonyymi kirjoitti...

En jaksa uskoa, että Halla-aho on kiinnostunut kunnallispolitiiikasta. Siitä kun ei saa elantoa.

AaJii kirjoitti...

Saattaapa hyvinkin kiinnostaa.

Vasarahammer kirjoitti...

"Pikemminkin joidenkin valtaapitävien osalta kyse saattaa olla vain ihan yksinkertaisesti arkitodellisuudesta vieraantumisesta."

aajii on tässä luultavasti oikeassa. Kun tähän lisätään ajan hengen mukainen valtaideologia ja Euroopan Unionista puhaltavat tuulet, saadaan tulokseksi Thorsin edistämä soppa.

Todellisuudessa Thorsin ajatukset ovat 90-prosenttisesti sanahelinää ja käytäntö tulee vesittämään kunnianhimoiset tavoitteet.

Silti Thorsin tarinoita lukiessa tuli painajaismainen olo vähän samaan tapaan kuin Halla-aholla.

Ironmistress kirjoitti...

Paranoian ja salaliittoteorioiden keskellä pitää muistaa, että Suomea eivät hallitse poliitikot.

Suomea hallitsevat virkamiehet. Ja vaikka poliitikoilla ei olisikaan ns. tolkkua, virkamiehillä yleensä on, ja virkamiehillä on kykynsä työntää kapula liian innokkaan ja korkealentoisen poliitikon rattaisiin.