keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Valetohtorin väärä tieto

Olen nykyisin aika paljon seesteisempi kun olin joskus aikaisemmin anonyymiblogia kirjoittaessani, elämä hidastuu ja jäsentyy vasta neljänkymmenen vuoden jälkeen, mutta muutoin olen sama konservatiivi kuin jo kohdussa. Poliittista kantaa ei voi vaihtaa kuin sukupuolta. Perhe on entistä tärkeämpi.

Mielipiteeni aiheuttavat joskus töissä erimielisyyttä, mutta kolmen vuoden työskentely sosiaalialankonsulttina on opettanut paljon ymmärrystä asioihin ja antanut aikaa uudenlaiselle keskustelulle henkilötasolla. Tupakasta vapautumien on tuonut uudenlaista lähestymistapaa, kaikkea ei ole enää tarpeen ratkaista alle tunnissa. Kevyt salpaus on vienyt taakkaa sydämeltä ja sulake ei pala ihan niin nopeasti. Andropaussi. Vaikuttaa maailmaan voi oikeastikin ja virallisiakin väyliä pitkin.

Olen aika aktiivisesti puhunut ja pohdiskellut viimeaikoina, ihan omalla nimellä, "homojen perheen ulkoinen adoptio"- ja "lääkäreiden lupa olla henkilökohtaisesti tappamatta syntymättömiä lapsia" lakien tarpeellisuudesta/ tarpeettomuudesta ja niiden sisällöstä.

Yllättävää kuitenkin on että missään keskustelussa kukaan ei kiistä mielipiteiden relevanssia tai faktapuolella oikeellisuuttakaan. Neljännesvuosisadan työkokemuskaan ei lisää painoarvoa sanoille.

Ainut asia jonka vastaväitteiden sijaan kuulen,on se että tarvitsen lisää tietoa asioista. Koulutusta opastusta. Mitä pitää tehdä jos tietää jo "kaiken" asiasta ja silti ajattelee väärin. Ennestään tutun "Väärän tietoisuuden", joka jo pitkään on vaivannut kunnon ihmisiä, on vaivaksi tullut uusi ilmiö "Väärä tieto". Jos tämä blogi tästä elpyy, yritän levittää jatkossa "Omaa väärää tietoa". Toivoakseni uho, itku ja kostonhimo "hävitystä pelistä" jää aikaisemmin taustalle. Kirjoitusten aihepiiri hakee vielä hahmoa.

Motto olkoon jatkossa kuitenkin asiallisesti voi kirjoittaa vaikka omalla nimellä... ja faktat, niillähän voi perustella mitä tahansa joka vähänkään muistuttaa totuutta... Sulakkeet paukkuvat jatkossakin, ehkä hitusen analyyttisemmin. Runot valitettavasti katosivat tupakan myötä...

Ei kommentteja: