torstai 6. maaliskuuta 2008

Elossa ?

Koko perheen läpi mennyt influenssa alkaa helpottaa ja maassa on lunta. Elämä ja valitus jatkuu. Pitää taas alkaa ilmaisemaan itseäni, etteivät pahat aatokset ala jumittaa päätäni.

Lapsen sairastamisessa on jotain maagista. Muiden ihmisten sairastellessa kokee empatiaa ja sympatiaa, mutta on kuitenkin alitajuisesti onnellinen siitä ettei ole itse sairas. (Oman) Lapsen sairastaessa taas huomaa pitävänsä lasta sylissä ja toivovansa että sairaus siirtyisi itseen.

Eräs hyvä puoli uskovaisuudessa on että, kun lääketiede on käytetty niin voi vielä rukoilla... Ateistilla mahtaa olla ahdistava olo kun ei voi tehdä mitään ja se on niille ihan oikein.

Kuumehoureisena ajattelin paljon aikamme murrosta tai sitä miten maa, maailma ja yhteiskunta on kiihtyvässä degeneratiivisessa syöksykierteessä, kaikki purkavat vanhaa paljon nopeammin kuin ahkerat rakentavat tai viisaat keksivät uusia asioita. Pelkään, että hyvät asiat loppuvat tai ainakaan niitä ei koskaan tule riittämään kaikille.

Kuumehoureessa koin valaistumisen, jossa tajusin mistä kaikki paha maailmassa johtuu. En muista miten päädyin siihen, mutta syyllinen mailman alamäkeen on "peniskateus" -perusteita en muista.

Sairaslomien kohokohta oli lasten kanssa katsottu elokuva "Pingviinien matka". Seurattuamme pingviiniperheen haasteita tyttäreni kysyi, että tuollaistako se elämä on. Vastasin "kyllä" todella helpottuneena, ettei minun tarvinnut sitä selittää.

Koin melkoista veljeyttä pingviini-isi-kollegaan joka hautoi neljänkymmenen asteen pakkasessa kolme kuukautta munaa ilman ravintolisiä. Yksi ero pingviineillä ja ihmisillä on, kun tilanne on toivoton ja ruoka loppuu, niin pingviini hylkää munan-ihmiset jatkavat vaikka tilanne on toivoton...Ehkä ihmisen ja eläimen ero on tässä.

Aikomus on aktivoitua taas kirjoittelemaan ja runoilemaan kun työnantaja vähän helpottaa vaateitaan ja sairaslomailurästit on hoidettu. Valituksen aiheitahan kansallimieliselle konservatiivilla riittää.

Kaksi kommenttia viimeisen kuukauden tapahtumiin.

"Ihan sama kenestä tulee amerikkan presidentti, kunhan ei ole nainen tai neekeri", eli paras (valkoinen, kristitty, hetero) mies voittakoon."

"On kiva olla ennakkoluuloinen, vuotta 1918/1970 elävä Tamperelais huora onnistui loukaaamisen sijaan vain vahvistamaan yhtä ennakkoluuloani, kaikki hurrit on homoja."

Palataan asiaan kun on oikeata asiaa.

9 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Tervetuloa takaisin!

AaJii kirjoitti...

Ei ahdista.

Mutta mistä kumpuaa tämä ateistien nälviminen?

Omasta mielestäni, jos saat rukoilullasi jotain lohtua, niin hyvä sinulle. Se ei ole minulta pois.

Octavius kirjoitti...

Hienoa, Sulake is back.

Kuumehoureessa kokee usein valaistumisia, suuria ajatuksia, joita ei enää myöhemmin muista. Ne pitää kirjoittaa heti ylös. Saa ainakin nauraa sitten kun polla taas säteilee.

Vasarahammer kirjoitti...

Hyvä, että perhe ja lapset ovat kunnossa. Kirjoittele sitten, kun siltä tuntuu.

Ironmistress kirjoitti...

Kiva kuulla, että olet taas terve ja lapsetkin ovat OK. Kirjoittele taas, sinulla on paljon hyviä ajatuksia.

Dr. Doctor kirjoitti...

Kiitos,

Yhdyssanojen oikeinkirjoitus kertauksen jälkeen yritetään aktivoitua.

Kukaan ei viisastu tai vaihda mielipidettään nettiväittelyssä.
Mutta puusta joka kaatuu metsässä kun kukaan ei ole kuulemassa lähtee ääntä...tämä blogi tulee vielä todistamaan tämän.

Pyydän tarpeetonta nälvintää anteeksi asiallisilta ateisteilta, välillä blogistanissa unohtaa että teitäkin on olemassa.

Hyviä kirjoituksia muuten teillä kaikilla kommentoijilla, kontrasti omaan tuotantoon on alkanut ahdistaa jo itseilmaisua rajoittavasti...
Pari lomapäivää olisi keväällä, juon silloin tämän blogin kuntoon arkistojen aarteilla. ;)

Matias Turkkila kirjoitti...

Eikö olekin käsittämättömän ärsyttävää, että kun on paljon lukijoita, muttei lainkaan kirjoitusinspiraatiota, niin joutuu kärsimään vielä siitäkin syyllisyydentunteesta, ettei kirjoita riittävästi?

Älä stressaa moisen vuoksi. Pidä taukoa, jos sellainen tuntuu tarpeelliselta. Kirjoituskiivaus palaa kyllä.

Itse kävin eilen synnytyslaitoksen kautta. Kaikki meni tosi kivasti, ja pieni tyttö sieltä tulla putkahti. Mukavaa, auvoisaa, ihanaa. Perhejuttuja. Ja ihan vähän lisää vauhtia elämän kiertokulkuun.

Kun puksutin kotiin joskus kello 25:00 (vai oliko se 01:00), mieleen tuli oikeastaan ensimmäistä kertaa hassu ajatus. Lähdetään liikkeelle tästä:

Ihmiset syntyvät, elävät ja kuolevat. Eläessään he mahdollisesti tekevät/saavat lapsia. Jos näin tapahtuu, nämä lapset saattavat aikanaan saada lisää lapsia. Näin se, joka on ensimmäisen lapsen alulle saattanut, jatkaa elämän kiertokulussa.

Tähän asti varsin normaalia pohdintaa.

Se ajatus minkä sain, oli jatkoa tuolle. Aloin pohtimaan erilaisia aatteita, ja sitä kiivasta isien perinnön tuhoamista, joka juuri nyt on käynnissä, ja josta sinäkin juuri kirjoitit. Mieleen nousi ajatus, että ehkä on tarkoituskin, että kaikki vanha häväistään, tuhotaan ja työnnetään unohduksen kuiluun. Näin tehdään kaikille aatteille, ideologioille, ismeille.

Mutta.

Ne voidaan synnyttää uudelleen. Ja itse asiassa jos niiden halutaan kestävän ajan kirousta, ne on pakko synnyttää uudelleen. Ja sen lisäksi, että ne halutaan synnyttää uudelleen, niiden on itse kyettävä syntymään, pysymään hengissä ja tuottamaan "jälkeläisiä".

Tähän päivään sovellettuna: Suomalaisuus on kuollut. Talvisodan henki on kuollut. "Kaveria ei jätetä"-ajatus - kuollut sekin. Jos me haluamme ne takaisin, meidän on itse ne synnytettävä. Emme suoranaisina klooneina - eihän ihmisiäkään kloonata - mutta ehkä jonkinlaisena kahden majoilleen menneen ideologian ristisiitoksena.

Ei pidä rakentaa pelkästään uutta. Pitää rakentaa samaan aikaan myös vanhaa. Uudella tavalla vanhaa, ja vanhalla tavalla uutta. Tai jotain.

Dr. Doctor kirjoitti...

Mainiosti muotoiltu Matias...

Kiitos.

Ja onnea koko perheelle.

Odotan osuvia yöllisiä postauksia seuraavan puolenvuoden ajan....

"Isä joutaa valvoa öisin kun saa päivisin töissä levätä"

Matias Turkkila kirjoitti...

Mikä lie hulluuden puuska minut tuota naputellessa yllätti.. Noh, who cares. Silloin, kun kirjoituttaa, on hyvä olla blogi käsillä. Oma tai jonkun muun.. :D

Tyttö tulee kotiin huomenna. Tai siis tytöt. Kivaa, jee.